Jenaplan in de praktijk

Jenaplanonderwijs kent veel facetten die iedere dag terug te vinden zijn in onze stamgroepen. Samen is hierbij de verbindende rode draad in deze impressie.

Samen spelen

De Salamanders doen een dansspel in de kring. Werk en spel wordt met elkaar afgewisseld. Even lekker ontspannen!

de-zegge-samen-spelen

Samen werken

In stamgroep de Kikkers hebben wij de afgelopen weken geoefend met verschillende coöperatieve werkvormen om te leren samenwerken.
Afgelopen week hebben de Kikkers in drietallen of viertallen de werkvorm ‘placemat’ uitgevoerd. De kinderen hebben eerst in hun eigen vak getekend wat ze allemaal wisten over Sinterklaas. Daarna hebben de kinderen om de beurt aan hun groepsgenoten verteld wat ze in hun eigen vak hebben getekend. Vervolgens moesten de kinderen de overeenkomsten in het grote vak in het midden tekenen.

de-zegge-samen-werken

In de Paddenpoel hebben de kinderen vandaag les gekregen van elkaar! De schoolwoonkamer mocht nog iets gezelliger volgens de kinderen, dus hebben ze samen nog wat mooie werkjes en een slinger gemaakt.

samen-werken-de-zegge

Samen praten

In de bovenbouw vergaderen de kinderen wekelijks. Tijdens de klassenvergadering bespreken zij groepsactiviteiten of actuele zaken die spelen. Onze kinderen nemen gezamenlijk besluiten en zoeken naar oplossingen als er een probleem is. Zij werken aan vaardigheden zoals: luisteren, spreken, notuleren en leidinggeven.

de-zegge-samen-praten

Samen leren voor later
Let op: u gebruikt een verouderde browser. De website kan daardoor mogelijk niet correct werken.
Surf sneller en veiliger met een van deze browsers: Firefox, Chrome, Edge of Opera.