FIRST LEGO League

De FIRST LEGO League (FLL) is een internationale wedstrijd voor kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. Aan deze wedstrijd doen jaarlijks 290.000 kinderen mee uit 82 verschillende landen.

De wedstrijden bestaan uit een aantal verschillende onderdelen. Zo bouwen en programmeren de teams een robot van Lego die zelfstandig een parcours moet kunnen rijden op de wedstrijdtafel. Binnen een bepaalde tijd moet deze robot allerlei missies (opdrachten) uitvoeren om zoveel mogelijk punten te scoren. Deze missies zijn elk jaar anders. Bij deze wedstrijden worden niet alleen de robots en de programmatuur beoordeeld tijdens de technische presentatie, moet er een presentatie worden gegeven over het project dat elk jaar anders is. De teams doen onderzoek naar het thema en ontdekken hierdoor een probleem. Met hulp van deskundigen en bedrijven die het team benadert, wordt er een innovatieve oplossing bedacht voor dit probleem. Tijdens de project presentatie wordt deze oplossing aan de jury gepresenteerd. Naast de robotwedstrijd, technische – en project presentatie is er ook een teampresentatie waarbij de teams ook worden beoordeeld op hun teamwork en sportiviteit (core values).

De Zegge nam dit jaar voor het eerst deel aan de First Lego League en het team was meteen succesvol!! Jered, Marina, Yusuf, Lela, Daisy en Alper behaalden door goed samen te werken tijdens de robotwedstrijd, de technische- en projectpresentatie de Juryprijs! Hun oplossing had betrekking op het spelenderwijs opleiden van drone-piloten door middel van een Drone League en drone oefenruimtes.

Samen leren voor later
Let op: u gebruikt een verouderde browser. De website kan daardoor mogelijk niet correct werken.
Surf sneller en veiliger met een van deze browsers: Firefox, Chrome, Edge of Opera.