Locatie Haghoek

Bij Jenaplanschool De Zegge werken we vanuit twee locaties. Ook al is ons onderwijs op beide locaties volgens Jenaplan, toch zijn er verschillen.

Wat maakt onze locatie Haghoek uniek?

De locatie aan de Haghoeksweg ligt in de wijk Haghoek. In en rondom deze wijk is er veel keuze in scholen met verschillende onderwijsconcepten.

Op de Zegge Haghoek onderscheiden we ons door naast rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen ruimte en tijd maken om de wereld te ontdekken. We vinden het belangrijk dat kinderen vaardigheden leren waarmee ze later als zelfstandige en verantwoordelijke burger kunnen functioneren in de maatschappij.

Bij alles wat we aanbieden, staat het kind centraal. We gaan uit van zijn of haar interesses en talenten. Door daar zoveel mogelijk bij aan te sluiten, stimuleren we het kind om zich verder te ontwikkelen, te onderzoeken en grenzen te verleggen. Dat doen we altijd vanuit een positieve benadering en door het uitspreken van gedragsverwachtingen. Dit vormt de basis voor een positief en veilig pedagogisch klimaat.

We zijn een kleinschalige school, waardoor de stamgroepleiders alle kinderen en hun ouders kennen. Dat vinden we belangrijk, want we zien ouders als onze samenwerkingspartners. Ouders kennen hun kind het beste, en samen met onze professionele kijk op de ontwikkeling van kinderen zorgen we ervoor dat een kind zich optimaal kan ontwikkelen.

In onze school organiseren we, in het kader van samenwerking, ook activiteiten met verschillende stamgroepen. Denk hierbij aan klassendoorbrekend onderwijs, waarbij kinderen reken en lezen op hun eigen niveau en elkaar daarbij in allerlei vormen helpen en ondersteunen.  Zo kan het best zijn dat een jonger kind een ouder kind helpt, omdat het jongere kind bijvoorbeeld beter is in lezen. Maar datzelfde kind krijgt weer hulp van iemand anders bij het voorbereiden van een presentatie.

Kortom, samen leren en samen leven staat bij ons op de Haghoek centraal!

Team Haghoek

Wij zijn een actief en ervaren team, elk teamlid helpt uw kind met enthousiasme op hun weg naar de volwassenheid. We vormen een team met goede teamspirit die tevens bereid is om ook zichzelf te ontwikkelen.

Fotogalerij

Samen leren voor later
Let op: u gebruikt een verouderde browser. De website kan daardoor mogelijk niet correct werken.
Surf sneller en veiliger met een van deze browsers: Firefox, Chrome, Edge of Opera.